HTML

Moszkvics slusszkulcs

Egy 30+-os szovjet kocsi halad a Kaukázus felé.

Friss topikok

  • tesz-vesz: kirk te egy féreg vagy te is benne vagy a Hayek Társaságban? (2010.03.31. 19:41) Az albán puma
  • Dr.Bio74: @Goose-T: Nem mindegy? Szép tájak, szép hölgy, tökéletes. Le a kalappal a moszkvics előtt. (2009.09.04. 14:11) Hegymenet kézifékkel

Linkblog

Szarajevói csúcs csúszó kuplung nélkül

2009.08.30. 00:30 kirk kapitány

Vigyorogtunk és röhögtünk felváltva, amikor a kocsi délutánra már a második határra érkezett. Minden várakozást felül múlt, hogy Horvátország után elértük Boszniát, és sötétedéskor belevegyültünk Szarajevó esti csúcsforgalomába.

A hosszú völgyben fekvő város utcaszerkezete garantálja a torlódásokat, ami komoly kihívást jelentett egy olyan gépkocsiban, amelyben már vagy húsz éve nem létezik a csúsztatott kuplung intézménye, (az is lehet, hogy sosem volt), és egyéb meglepően egyedi szabályok határozzák meg az egyes és kettes sebesség használatát.
 
Egy lefulladás és egy cserregés után a bosnyák vámos is megértően nyugtázta a Moszkvics érkezését: "oldtajmerr".
 
 
A szerpentinek mégis feküdtek az autónak, négyesben kissé lassult felfelé, de szórakoztató volt, hogy visszaváltás után a régi járgány meglépett a mögötte felgyűlt kocsisor elől.
 
A mostari befutónál már körbeállták a többiek is, mert végül csak néhány perccel késtük le a többség beérkezését.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moszkvicsslusszkulcs.blog.hu/api/trackback/id/tr991356688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása